Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Jesus ChristJesus Christ
(ή τι να κάνεις αν δεν φτουρίσεις ως μαραγκός)


Σκηνή 1η

Ο μικρός Ιησούς γεννιέται! Κλάμματα ακούγονται από το εσωτερικό του στάβλου,κυρίως από τον Ιωσήφ που σιγουρεύεται πως η Μαρία δεν είχε ανεμογκάστρι και του τα "φοράει". Η φωνή του αγριεμένου Ιωσήφ ακούγεται στο βάθος. 

Επίσης,πρώτη φορά που ακούγονται Χριστοπαναγίες

Σκηνή 2η

Ο μεγαλύτερος κερατάς στην Ιστορία (βλ. Ιωσήφ) κόβει βόλτες απέξω. Η μαμή τον διώχνει με τις κλοτσιές από τον στάβλο μιας και,όπως λέει, "Μέσα επιτρέπονται μόνο συγγενείς". Ο Ιωσήφ αρχίζει να μπεκροπίνει. 

Άγγελοι εμφανίζονται και αρχίζουν να τραγουδάνε, όχι για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός αλλά για να μην ακούγονται τα καντήλια του Ιωσήφ.Σκηνή 3η

Ο Ιωσήφ τύφλα στο μεθύσι, φωνάζει συνεχώς στην Μαρία να του πει ποιός είναι ο πατέρας. Η Μαρία αδιαφορεί συστηματικά και απαντάει διπλωματικά : " Ποιά είμαι εγώ να Κρίνο?"

Ο Ιωσήφ δεν πιάνει το υπονοούμενο και καταλήγει να ψάχνει για τις επόμενες 6 ώρες για κρίνο με μπλέ μάτια.

Στο μεταξύ, καμιά ντουζίνα ζώα έχουν μαζευτεί γύρω απο τον Ιησού και ανασαίνουν πάνω του για να τον ζεστάνουν. 

Ο Ιησούς παθαίνει κρίση άσθματος απο τον Ασβό.

(Σημείωση: Τον ρόλο του Ιωσήφ να τον παίξει ο Στάβλος Παράβας)

Σκηνή 4η (8 χρόνια μετά)

Ο Ιωσήφ μαθαίνει το μούλικο το επάγγελμα του μαραγκού. Υποψίες οτι δεν το αγαπάει πραγματικά, κυρίως απο το γεγονός οτι τον παρακινεί συνεχώς να βάλει το χέρι του στην πριονοκορδέλα,λεγοντάς του χαρακτηριστικά : "Άγγιξε το,δεν δαγκάνει"

Τα βράδυα τσακώνεται συνεχώς με την Μαρία,που την ρωτάει συνεχώς "αν ο Κρίνος ήταν καλύτερος απο μένα". Η Μαρία δεν του απαντάει, ωστόσο κλειδώνεται συχνά στο μπάνιο με μια Βίβλο.


Σκηνή 5η (10 χρόνια μετά)

Ο Ιησούς αποτυγχάνει τελικά να γίνει μαραγκός,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πατριού του (βλ.Κερατά) που του παραδίδει μαθήματα δι αλληλογραφίας.

Φτάνουν οι 3 μάγοι, λίγο καθυστερημένα.

 Σκηνή 6η

Ο Ιησούς (ο οποίος δουλεύει πλεον επαγγελματικά ως μάγος σε γάμους και βαφτήσια) γοητεύει το κοινό στον γάμο της Κανά. Κάνει το νερό κρασί και πλέον όποιος πάει να κάνει μπάνιο,βρωμάει κρασίλα. 


Ανοίγει σχολή για μάγους και καταφέρνει με κόπο να βρεί 12 μαθητές. Επειδή δεν τον πληρώνουν,τους κάνει συνέχεια "Νηστικούς Δείπνους" και πεθαίνουν όλοι της πείνας.

Η μεγαλομανία του έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη και θέλει πλέον να γίνει και Πολιτικός. Στόχος του, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, είναι: " Να πάρει τουλάχιστον ένα Σταυρό"


Σκηνή 7η

Ο Ιησούς συλλαμβάνεται σε αλκοτέστ και τον οδηγούν στην φυλακή. Την επόμενη μέρα στέλνουν στον Πιλάτο το χαρτί για την αποφυλάκισή του (εκείνη την ώρα έκανε Πιλάτες). Αυτός αντί για υπογραφή βάζει κάτα λάθος σταυρό και ο Ιησούς πηγαίνει για Σταύρωση. 

Σκηνή 8η

Μεγάλος πανικός στον χώρο που θα γίνει η Σταύρωση. Έχουν μαζευτεί γύρω στα 100 άτομα που θα σταυρωθούν,κουβαλώντας ο καθένας τον Σταυρό του,και δεν κουνιέται τίποτα. 

Από εκέι βγήκε η Δια-σταύρωση.

Ο Ιησούς είναι πάνω στον Σταυρό. Όλοι τον σκυλοβρίζουν,γιατί αντί να κάνει κάτι, "κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια"
Τον θάβουν λίγες ώρες μετά τον θάνατό του. Ωστόσο έπειτα άπο λίγο,αυτός ανασταίνεται.

Κάποιος πρόγονος του Μαρξ,βλέποντάς το, φωνάζει ενθουσιασμένος: " Επ! Ανάσταση! " 

Ηθικό Δίδαγμα

Κάποιοι γεννιούνται Χριστοί και κάποιοι, άχρηστοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου